Patiëntverenigingen

Patiëntverenigingen

Kinderen

Deze site is voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden en geeft informatie voor en over kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.

Soorten kanker

Op kanker.nl vindt u informatie over een groot aantal soorten kanker. De initiatiefnemers voor deze website zijn KWF kankerbestrijding, patiëntenbeweging Levenmetkanker en IKNL (kenniscentrum voor zorgverleners in de oncologie). Zij hebben de handen ineen geslagen om betrouwbare informatie, ervaringskennis en het ondersteuningsaanbod rond kanker op één plek te bundelen en aan te bieden op een website.

Kiesbeter wijst ook kankerpatiënt de weg

Naast informatie over de behandeling van kanker (en tal van andere aandoeningen) vindt u op dit overheidsportal informatie over uw rechten als patiënt, zorgverleners in uw regio, hulpmiddelen, en wachttijden in ziekenhuizen.

Een waardevolle informatiebron voor iedereen die op de een of andere manier met de zorg te maken heeft.

Portaal voor betrouwbare en actuele links over kanker

Het portaal is tot stand gekomen door gezamenlijke inspanning van drie Nederlandse organisaties die zich bezig houden met kankervoorlichting en -bestrijding en het verbeteren van de kwaliteit van oncologische zorg:

  • KWF Kankerbestrijding - website
  • Vereniging van Integrale Kankercentra (IKNL) - website
  • Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) - website